Haralan Popov

Haralan Popov

Numele lui Haralan Popov se bucură de un respect deosebit în toată lumea. El a devenit un simbol al curajului creştin pentru milioanele de credincioşi a căror credinţă este supusă atacurilor guvernelor opresive sau al extremiştilor religioşi. 

Ca pastor în Bulgaria comunistă, notorietatea sa de lider creştin i-a fost răsplătită cu torturi fizice şi psihice, provocate de anchetatori KGB-işti sovietici şi de acoliţii lor bulgari. 

În ciuda suferinţelor pe care le-a îndurat, Popov şi-a continuat lucrarea pentru Dumnezeu în 16 temniţe şi lagăre de concentrare prin care a trecut. Supravieţuind în mod miraculos celor 13 ani de izolare şi tortură, în cele din urmă a fost eliberat. Deşi a fost ameninţat că va fi din nou arestat, a continuat să organizeze slujirea Bisericii Subterane, fiindcă biserica oficială fusese infiltrată şi căzuse sub controlul total al comuniştilor. 

Ulterior, la insistenţele familiei care se refugiase în Suedia, şi ca răspuns la rugăciune, s-a refugiat în lumea liberă. De acolo şi-a canalizat toată energia pentru a conştientiza biserica şi societatea cu privire la soarta dură a creştinilor persecutaţi. 

Torturat pentru credinţă

Torturat pentru credinţă

..

20,00 lei Fără TVA: 19,05 lei

20,00 lei Fără TVA: 19,05 lei

Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)